Toiminnallista matematiikkaa eri tavoin 13.11.

Toiminnallista matematiikkaa eri tavoin, 13.11.2018

Tämän koulutuksen tavoitteena on antaa opettajalle valmiudet ottaa omassa opetuksessaan käyttöön matematiikan uuden opetussuunnitelman keskeisimmät tavoitteet ja sisällöt erilaisia toiminnallisia työtapoja hyödyntäen.

Osallistumalla koulutukseen opettajat oppivat käyttämään matematiikan konkreettisia välineitä oppitunneilla, joiden avulla oppilaat saavat paremman käsityksen eri matematiikan käsitteistä. Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödynnetään toiminnallisessa matematiikassa oppilaan työvälineenä, tutkivalla ja luovalla tavalla. Teknologiatuettu opetus nivoutuu luonnollisella tavalla matematiikan oppimiseen ja opetukseen. Osallistujan ei tarvitse olla TVT-guru vaan perustaidot riittävät.
Koulutuksen jälkeen opettaja omaa valmiudet kehittää omaa opetustaan, toisten opettajien kanssa, kohti parempaa ja mielenkiintoisempaa matematiikkaa.

Toteutusaika

13.11.2018, Helsingissä hyvien kulkuyhteyksien varrella

Kesto

1 pv

Kenelle

Luokanopettajille ja alakoulun erityisopettajille

Hyöty osallistujalle

Osallistumalla Toiminnallista matematiikkaa -koulutukseen, opettaja
sisäistää matematiikan uuden opetussuunnitelman keskeisimmät aiheet.
Hän oppii käyttämään ja saa varmuutta käyttää matematiikan konkreettisia välineitä (esim. Kymmenjärjestelmä välineitä) oppitunneilla oppilaiden kanssa. Koulutuksessa tutustutaan myös mm.OneNoten käyttöön osana matematiikan oppimista.

Koulutuspäivän sisältö

-Uuteen matematiikan OPS:aan tutustuminen ja opetussuunnitelman keskeisten sisältöjen läpikäynti
-Matematiikan työtapojen (konkretia, piirtäminen, suullinen, kirjallinen ja TVT) harjoittelu esimerkkien ja omien kokeilujen kautta
-Matematiikan konkreettisten välineiden käyttöä esimerkiksi yhteen- ja vähennyslaskut, kertolaskut ja jakolaskut

Teknologiatuettu opetus

  • OneNoteen tutustuminen ja OneNote-muistikirjan rakentaminen.
  • Oppilaiden kanssa toteutettavan jakson suunnittelu

Lisätiedot

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla mukana oma kannettava tietokone.

Perumisehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. Myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Tiedustelut

Kysy lisää ja tilaa räätälöity koulutus omalle työyhteisöllesi! Ota yhteyttä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi, 040 842 5036 tai täytä yhteydenottopyyntö.

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajaorganisaation koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.

Yhteydenottopyyntö