Robottien käyttöönotto ja niiden yksinkertainen ohjelmointi

Robottien käyttöönotto ja niiden yksinkertainen ohjelmointi

Kouluttajina toimii sertifioitu LEGO Education -kouluttaja

Ohjelmointi, koodaus ja robotit tulevat uuden opetussuunnitelman myötä yhä enemmän mukaan koulujen arkeen. Millaisia robotteja opetuksessa voidaan käyttää ja miten niiden kanssa toimitaan oppitunneilla? Koulutuksissa opitaan rakentelemaan ja ohjelmoimaan LEGO MINDSTORMS Education EV3 –robotteja. Ohjelmointiin käytetään EV3-ohjelmaa, joka on havainnollinen graafinen ohjelmointikieli.

Tämän toiminnallisen koulutuksen tavoite on auttaa opettajia ymmärtämään, mikä on ohjelmoinnin, teknologian ja automaation merkitys perusopetuksessa ja miten LEGO-robotteja voi hyödyntää luokkakäytössä. Koulutuksessa käsitellään myös, mitä kaikkea yhteiskunnan automaatio tarvitsee toimiakseen, millaisia robottiratkaisuja koulujen lähiympäristössä on ja miten ne toimivat.

Koulutukseen voidaan sisällyttää tilaajan tarpeiden mukaisesti myös LEGO MINDSTORMS Education -lisävarusteiden, esimerkiksi aktiviteettipakkausten, käyttöönottokoulutus.

Toteutusaika ja paikka

Tilauskoulutus

Kenelle

Koulutus on suunnattu LEGO MINDSTORMS Education -robottien opetuskäytöstä kiinnostuneille. Koulutuksessa on käytössä robotteja, mutta myös omat välineet saa ottaa mukaan.  Koulutus soveltuu kaikille perusopetuksen opettajille, erityisesti luokanopettajille.

Esimerkki koulutuksen sisällöstä

  • Robotit ohjelmoinnin oppimisen apuvälineinä
  • LEGO Education ja oppiminen
  • LEGO MINDSTORMS Education -robottilaatikkoon tutustuminen, osat ja robotin rakentamisen alkeet
  • Robotit luokassa, osien järjestely ja työskentelyn organisointi
  • Robottien ohjelmointi EV3-ohjelman avulla
  • Toiminnalliset tehtävät, joissa käytetään robotin antureita
  • Yksinkertaisia oppituntitehtäviä roboteilla
  • Erikseen sovittaessa mahdollisten lisävarusteiden käyttöönotto ja esimerkkejä varusteiden hyödyntämisestä opetuksessa

Lisätiedot

Koulutuksessa hyödynnetään LEGO MINDSTORMS Education EV3 -robotteja, jotka on suunniteltu luokkakäyttöön. Luokkapakkaus tarjoaa käytännönläheisen ja konkreettisen työkalun TVT:n, luonnontieteiden, tuotesuunnittelun sekä matematiikan maailmaan.

Tiedustelut

Kysy lisää ja tilaa koulutus omalle työyhteisöllesi! Ole yhteydessä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi +358 40 842 5036

Tämä koulutus on mahdollista tilata myös omana toteutuksena koululle tai kunnalle. Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajaorganisaation koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti. Suosittelemme tilauskoulutuksen tilaajalle luokkapakkauksen hankkimista etukäteen, jotta koulutuksessa voidaan työskennellä tilaajan omilla välineillä. Tilauskoulutuksen tilaaja voi hankkia luokkapakkauksen tarjoushintaan. Lisätietoa LEGO Education -tuotteista: www.tevella.fi.

Yhteydenottopyyntö