Minecraft: Education Edition oppimisessa 7.2.2018, HELSINKI

Koulutuksen tavoitteena on antaa opettajille valmiudet hyödyntää uutta Minecraft: Education Edition -oppimisympäristöä opetusvälineenä perinteisten opetus- ja oppimistapojen rinnalla. Minecraft: Education Edition kehittää monia oppilaiden laaja-alaisen osaamisen taitoja, kuten tutkivaa ja luovaa työskentelyä, yhdessä oppimista ja ongelmanratkaisutaitoja. Koulutuksessa opettajat oppivat hyödyntämään pelillisyyttä oppimisessa ja toimimaan yhteistyössä muiden kanssa.

Tässä toiminnallisessa käyttöönottokoulutuksessa sukelletaan Minecraft: Education Editionin maailmaan. Minecraft tarjoaa luovan leikkikentän, jossa itse tekemällä ja kokeilemalla voi rakentaa oppitunnin mistä vain, visualisoida ja toteuttaa projekteja sekä tutkia eri aihealueita. Opettajat oppivat ottamaan käyttöönsä uusia ominaisuuksia, joiden avulla he voivat toimia entistä yhteisöllisemmin oppilaidensa kanssa ja lähteä hyödyntämään pelillisyyttä täysipainoisesti oppimisessa.

Koulutuksen jälkeen opettaja pystyy ottamaan käyttöönsä Minecraft: Education Editionin ja tietää, miten kehittää ja toteuttaa innostavaa oppimista Minecraft-maailmassa.

Toteutusaika

7.2.2018

Paikka

Koulutus järjestetään Helsingissä hyvien kulkuyhteyksien päässä

Kenelle

Koulutus soveltuu luokanopettajille, erityisopettajille ja peruskoulun aineenopettajille.

Hyöty osallistujalle

Osallistumalla Minecraft: Education Edition -koulutukseen, opettaja

 • oppii hyödyntämään Minecraft  Education Edition -ympäristöä omassa opetuksessaan uuden opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti
 • saa käyttöönsä valmiita harjoituksia oppitunneille sekä resursseja oppituntien kehittämiseen
 • saa valmiudet ottaa Minecraft: Education Edition -ympäristö käyttöönsä omilla oppitunneillaan
 • pystyy innostamaan ja ohjaamaan kollegoita omassa koulussa

Koulutuksen sisältö

 • Minecraft: Education Editionin asennus
 • Ennakkomateriaalien läpikäynti
 • Tutustuminen Minecraft: Education Editioniin
 • Minecraft Education Edition: Käyttöliittymä, liikkuminen, toiminnot
 • Yksin pelaaminen
 • Ryhmässä pelaaminen
 • Minecraft: Education Edition -resurssit opetukseen
 • Minecraft: Education Edition oppimisessa ja opetuksessa
 • Minecraft: Education Edition omassa opetuksessa

Lisätiedot

Koulutuksessa käytetään Minecraft: Education Edition -luokkahuonesovellusta.

Minecraft: Education Edition on suositun Minecraft pelin opetus- ja luokkakäyttöön suunniteltu ja kehitetty versio. Yli 100 miljoonan pelaajan Minecraft on ollut viime vuosien suosituimpia pelejä maailmalla.

Oppimisympäristönä, Minecraft: Education Edition on mitä parhain, koska pelinä Minecraft innostaa niin opettajan kuin oppilaankin. Pelinä Minecraft on jo monelle oppilaalle tuttu. Oppilaat ovat motivoituneita ja pääsevät parhaisiin oppimistuloksiin, kun he voivat työskennellä omaan tahtiinsa itselleen tutuin menetelmin.

Suosittelemme tilauskoulutuksen tilaajalle lisenssien hankkimista etukäteen. Koulutuksessa voidaan myös hyödyntää Minecraft: Education Edition demotunnuksia, jolloin tilaaja pääsee tutustumaan Minecraftiin ennen lisenssin hankkimista omalle koululle.

Koulutukseen osallistuvilla tulee olla mukana:

 • Windows 10- kannettava tai OS X-kannettava
 • Hiiri

Perumisehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. Myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Tilaa koulutus työyhteisöllesi omana toteutuksena

Jos haluat tilata koulutuksen omaan kuntaasi tai kouluusi, ole yhteydessä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi +358 40 842 5036 tai Kaisa Jussilaan, kaisa.jussila@edita.fi +358 40 838 6242.

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajan koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.

Yhteydenottopyyntö