Kohti kukoistavaa koulua

Educode on nyt Edita!

Koulutukset löydät jatkossa täältä: https://www.editapublishing.fi/koulutukset/opetus-ja-kasvatus

 

Kohti kukoistavaa koulua – työhyvinvointia positiivisesta psykologiasta

 

“Kun opettaja voi hyvin, koko koululla on mahdollisuus kukoistaa.”

Kohti kukoistavaa koulua on tiivis tietopaketti positiivisesta psykologiasta ja antaa osallistujille työkaluja työhyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Harjoitukset ovat sopivia omaan elämään ja työyhteisön käyttöön ja sopivat myös oppilaiden kanssa hyödynnettäviksi.

 

Toteutusaika ja -paikka

Tilauskoulutus

 

Kenelle

Päiväkodit, alakoulut, yläkoulut, yhtenäiskoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset

 

Koulutuksen sisältö

Kohti kukoistavaa koulua -kokonaisuus koostuu neljästä moduulista, joita on mahdollisuus yhdistellä ja räätälöidä oman ryhmänne tarpeiden mukaan.

Jokainen moduuli on yhden päivän eli kuuden tunnin mittainen kokonaisuus.

 

1. Myönteisyys

Käytännönläheinen koulutus myönteisyyden vaikutuksesta hyvinvointiimme. Koulutus pohjautuu positiivisen psykologian keskeisimpiin teorioihin.

Miten tunteet ja myönteisyys vaikuttavat meihin? Mitkä ovat myönteisten tunteiden hyödyt? Kuinka voimme lisätä myönteisyyttä ja optimismia? Entä vaikuttaa epämiellyttäviin tunteisiimme?

Vahvistamalla myönteisiä tunteita ja ihmissuhteita vahvistamme myös työilmapiiriä ja omaa hyvinvointiamme.

 

2. Työn voimavarat

Koulun hektinen ja muuttuva arki voi viedä voimia. Koulutuksessa opitaan, kuinka jokainen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen haastavista olosuhteista huolimatta.

Suorittamisesta työn imuun. Miten rajaamme työtämme tai miten voimme saada enemmän aikaan? Miten resilienssi ja ajattelumallit vaikuttavat toimintaamme? Kuinka niitä voi kehittää? Miten kohtaamme itsemme epäonnistuessamme? Kuinka voimme kehittää itsemyötätuntoamme?

Aikaansaamiseen ja työssä jaksamiseen vaikuttavat tavoitteet, toiminta ja tunteet. Tuunaamme työtä, työstämme toimintamme esteinä olevia uskomuksia ja kasvatamme itsemyötätuntoa.

 

3. Vahvuudet esille

Haluaisitko oppia tuntemaan vahvuutesi ja valjastaa käyttöösi koko potentiaalisi? Tutkitusti vahvuuksia kehittämällä voimme päästä parempiin tuloksiin ja suoriutua työstämme paremmin.

Kuinka tunnistamme vahvuutemme ja valjastamme ne käyttöömme? Miten voimme kehittää vahvuuksiamme ja hyödyntää niitä opettajan työssä? Miten muutamme konfliktitilanteet vahvuustörmäyksiksi? Kuinka annamme vahvuuspalautetta? Miten löydämme työyhteisön vahvuudet?

Vahvuuksia hyödyntämällä voimme vahvistaa työyhteisöä,  kokea enemmän työn imua, parantaa suorituskykyä ja saada enemmän aikaan.

 

4. Positiivinen kohtaaminen

Ihmissuhteet ovat merkittävin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme vaikuttava tekijä. Koulutuksessa opitaan työkaluja kuinka voimme kohdata itsemme ja toiset myönteisesti ja läsnäolevasti.

Miten kohtaamme toiset ihmiset, kollegat ja oppilaat  ympärillämme? Miten kohtaamme itsemme? Miten voimme lisätä myönteisyyttä ja kasvun ajattelua jokapäiväisissä kohtaamisissa? Miten lisätä läsnäoloa? Mistä kumpuavat ystävällisyyden, anteeksiannon ja altruismin voima?

Kohtaamalla toiset ihmiset sekä itsemme läsnäololla, ystävällisyydellä ja myönteisesti luomme hyvinvointia ympärillemme.

 

 

Tilaa koulutus työyhteisöllesi omana toteutuksena

Jos haluat tilata koulutuksen omaan kuntaasi tai kouluusi, ole yhteydessä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi 040 842 5036.

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajan koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.

 

Yhteydenottopyyntö