Käänteinen oppiminen käytännössä 28.11., HELSINKI

Käänteinen oppiminen käytännössä, 28.11. Helsingissä

Isoja haasteita nykykoulussa ovat opettajien keskinäisen yhteistyön mahdollistaminen kiireisen arjen keskellä, oppilaiden yksilöllinen kohtaaminen isoissa heterogeenisissa oppilasryhmissä sekä arviointikäytänteiden monipuolistaminen ja jatkuva arviointi ilman, että opettajan työmäärä kasvaisi merkittävästi. Päivän mittaisessa Käänteinen oppiminen käytännössä -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen toimintamalliin ja ajattelutapaan, jolla nämä haasteet voidaan käytännön tasolla ratkaista.

Toteutusaika ja -paikka

28.11. Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella

Kesto

1 pv, klo 9-16

Kenelle

Koulutus soveltuu kaikille opettajille kouluasteesta riippumatta

Hyöty osallistujalle

Koulutuksessa annetaan konkreettisia käytännön toimintamalleja opettajien tueksi oppilaslähtöiseen toimintakulttuuriin siirtymisessä sekä pedagogista tukea oman oppimiskulttuurin kehittämiseen.

Koulutuksen sisältö

 • Mitä on käänteinen oppiminen?
 • Opettajien välisen yhteistyön kehittäminen ja digiajan tiimiopettajuus
 • Kuinka työtä voi kehittää ja jakaa toimimalla tiiminä?
 • Millaiset sovellukset toimivat parhaiten juuri meidän tiimin työkaluina?
 • Millainen viestintäkulttuuri ja mitkä viestinnän välineet edistävät opetiimin viestintää?
 • Yksilöllisen oppimisen edellytykset ja käytäntö
 • Onko yksilöllinen oppiminen sama asia kuin yksin oppiminen?
 • Millaisilla työkaluilla oppilaita voi ohjata yksilöllisesti ja samalla toimimaan osana oppivaa yhteisöä?
 • Arviointikäytänteiden päivitys luokanopettajan ja aineenopettajan näkökulmasta
 • Miten uusi OPS edellyttää meitä muuttamaan arviointiajatteluamme ja miten se toteutetaan käytännössä?
 • Onko jatkuva arviointi ääretön työtaakka opettajalle?

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat Pekka Peura ja Markus Humaloja. Peura ja Humaloja ovat Ylen Koulukorjaamostakin tutuksi tulleita opetuksen uudistajia.  Peura toimii opettajana lukiossa ja Humaloja luokanopettajana yhtenäiskoulussa.

Pekka Peuralta, Markus Humalojalta ja Marika Toivolalta ilmestyi toukokuussa kirja Flipped learning – Käänteinen oppiminen. Tutustu kirjaan tästä.

Perumisehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. Myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Tilaa koulutus työyhteisöllesi omana toteutuksena

Jos haluat tilata koulutuksen omaan kuntaasi tai kouluusi, ole yhteydessä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi +358 40 842 5036 tai Kaisa Jussilaan, kaisa.jussila@edita.fi +358 40 838 6242.

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajan koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.