6 Tapaa Vähentää Energiankulutusta: Ympäristön Kanssa Seisominen

Näkymätön, äänetön ja kaikkialla ympärilläsi. Sähkö tarjoaa puhdasta ja turvallista valoa ja sähköä ympäri vuorokauden, ja se on modernin elämän perusedellytys. Käytämme sähköä kotiemme, työpaikkamme ja yhä useampien laitteiden käyttämiseen, joita ilman useimmat meistä eivät voi kuvitella elämäänsä.

Tässä kuussa, kun jatkamme keskittymistämme ja sitoutumistamme ympäristön kanssa seisomiseen, Greenheartin työntekijä Sara Eden paljastaa, miten voimme olla tietoisempia energiankulutuksestamme.

Suomalaiset kytkevät, laittavat päälle ja kuluttavat keskimäärin 12 071 kWh henkeä kohti, mikä on 9 397 kWh enemmän kuin maailmassa keskimäärin. Se on enemmän kuin mitä Extra Chilli RTP on pelaajaa kohti missään päin maailmaa koskaan. Miten tätä voitaisiin pienentää?

Miksi kaikki tämä?

Nykyaikaisen energian kauneus on juuri se, mikä tekee tyhjäksi pyrkimyksemme vähentää energiankäyttöämme. Ennen kotiemme ja kaupunkiemme sähköistämistä raahasimme valtavia määriä fossiilisia polttoaineita koteihimme ja työpaikoillemme ja käytimme niiden voimanlähteenä suoraan hiiltä tai kaasua.

Näiden polttoaineiden kustannukset olivat korkeat, ja niiden käytön seuraukset (savu, kuumuus, noki, tulipalo, saastuminen) olivat väistämättömiä. Nyt voimme saada sähköä 24 tuntia vuorokaudessa, kun vain käännämme kytkintä tai painamme nappia ilman, että likaamme käsiämme. Kuitenkin 70 prosenttia Yhdysvalloissa käytetystä energiasta on edelleen peräisin samojen fossiilisten polttoaineiden poltosta, joita vedimme sisätiloissa vuosisadan vaihteessa.

Tänä kuuna seisomme ympäristön rinnalla tarkastelemalla energiaa, jota kulutamme yksilöinä ja yhteisönä. Yhdysvallat on edelleen toiseksi suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, ja vuonna 2014 sen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä oli 15 prosenttia. On niin monia helppoja ja käytännöllisiä tapoja pienentää “hiilijalanjälkeä”, minimoida kulutusta ja riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja valita kestävämpiä vaihtoehtoja.

Vaikka vastuu näiden päästöjen vähentämisestä on pitkälti teollisuuden ja maailman hallitusten käsissä, pienet muutokset, joita me yksilöinä teemme, ovat askelia oikeaan suuntaan – puhumattakaan siitä, että säästät rahaa kuukausittaisissa yleishyödyllisissä palveluissa!

6 parasta tapaa vähentää energiankulutusta:

  1. Tietokoneet ovat toimistorakennusten suurimpia energiankäyttäjiä. Sammuta näyttö, kun sammutat tietokoneen. Sammuttamisen valitseminen ei vaikuta tietokoneen käyttöikään. Joten sammuta tietokone!
  2. Poista vampyyrivirta – Laitteet, kuten televisiot, mikroaaltouunit, skannerit ja tulostimet, käyttävät valmiustilavirtalähdettä, vaikka ne olisivatkin pois päältä. Jotkin laturit kuluttavat edelleen pieniä määriä energiaa, vaikka ne olisi kytketty virtalähteeseen (hyvä osoitus tästä on, jos laturi tuntuu lämpimältä). “Energiavampyyrien” irrottaminen pistorasiasta voi säästää jopa 10 prosenttia sähkölaskussa.
  3. Säädä termostaatti ulkolämpötilan mukaan – On tehokkainta pitää talosi lämpötila kesällä 20 ja 24 °C:n välillä. Laske termostaattia talvella 18 ja 22 °C:n välille. Pidä ikkunat peitettyinä kesäpäivinä, jotta lämpö pysyy poissa, ja päästä luonnonvalo sisään talvipäivinä lämmittämään huonetta.
  4. Osta vihreää! – Kun on aika vaihtaa vanhat kodinkoneet ja elektroniikka, osta sellaisia, joissa on energiansäästöominaisuuksia tai jotka on sertifioitu energiatehokkaiksi. Hauska fakta: useimmissa Greenheartin näytöissä on “Eco”-asetus, jonka voit kytkeä päälle painamalla näytön asetuspainiketta. Tämän on helppo tapa.
  5. Tee ostoksia verkossa! – Käytä kuitenkin vain tavanomaista toimitusta. Tämä tieto on hyvä lähde siitä, miksi tavaroiden toimituksen nopeuttaminen on haitaksi hiilidioksidipäästöille: Kahden päivän ilmaisen toimituksen ympäristökustannukset ovat huomattavat verrattuna hitaampaan toimitukseen.
  6. Käytä julkisia liikennevälineitä – vähennä energiankulutusta muodostamalla kimppakyytejä, kulkemalla junalla tai pyörällä töihin!

Nämä ovat vain muutamia mahdollisia tapoja vähentää kokonaisenergiankulutustasi monien muiden tapojen ohella!

Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja henkilökohtaisesta “hiilijalanjäljestäsi” ja konkreettisia ehdotuksia siitä, miten voit pienentää sitä, voit esimerkiksi etsiä netistä erilaisia tapoja oman jalanjälkesi laskemiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *